Kunstvakken

De Vinse kunstvakken

Je loopbaan op de Vinse zit vol met kunst en Cultuur. Dans, drama, beeldend en audiovisuele vormgeving wisselen elkaar af. Typerend aan het Vinse kunstonderwijs is dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en experiment. Binnen de opdrachten is er veel creatieve vrijheid die bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke stijl. In de onderbouw ontdek je welke vakken jou het meest interesseren en krijg je alle basis-technieken mee door samen praktisch bezig te zijn. Na de tweede klas kies jij zelf welke kunstvakken je wilt ontwikkelen. Je kan eindexamen doen in één, twee of zelfs drie kunstvakken. Wij zijn erg benieuwd naar jouw kunstzinnige interesses en geven je alle ruimte om deze te ontwikkelen binnen de volgende vakken: 

Drama: Bij drama vinden wij het belangrijk om de fantasie in leven te houden en het kind te blijven koesteren. Het heet niet voor niets toneelSPELEN! Op een spelende wijze geven wij het vak drama, zonder de diepte te verliezen.

Beeldend: Bij het vak beeldend leer je ideeën en concepten te bedenken en om te zetten naar een 2D of 3D werk. Je wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk te experimenteren met verschillende materialen en technieken en op deze manier uit je comfortzone te treden.

AV: Het vak Audio Visueel krijg je alle ins en outs mee over film en fotografie. Je leert zelfs werken met de Adobe Creative Cloud programma’s. Deze skills zijn breed inzet baar en geven een boost aan jou creativiteit. 

Muziek: Muziek maak je samen! Op de Vinse School vorm je vanaf de lessen in de eerste met je klasgenoten een band, waar ruimte is voor iedereen. De één begeleidt, meer op de voorgrond zingt de ander. Voor je het weet kan jij noten lezen en maak je muziek op ukelele, keyboard of drums.

Dans: Bij Dans op de Vinse School maak je kennis met diverse soorten dans van over de hele wereld. Naast het leren van choreografieën maak je ook je eigen dans. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, of je nou veel of weinig danservaring hebt.

CKV: Bij het vak culturele en kunstzinnige vorming staat het ervaren en ontdekken van kunst en cultuur centraal. Je leert kritisch kijken naar verschillende kunstvormen door actief deel te nemen aan culturele activiteiten. Het is een examenvak dat in het vierde jaar wordt afgerond.