Talen

Talen op de Vinse

Talen, de Vinse School is er dol op. Bij ons begin je in de brugklas niet alleen met Nederlands en Engels, maar krijg je ook lessen in Frans en Spaans. Vanaf de tweede klas krijg je bovendien Duits.

Bij het Vinse vreemdetalenonderwijs zijn de lessen heel gevarieerd. Je doet bijvoorbeeld veel creatieve opdrachten: wat dacht je van een strip in het Frans of een plattegrond van je huis in het Spaans? Voor Engels schrijf je misschien wel zelf een script en ga je dat toneelstuk ook verfilmen en bij Duits kan het je zo maar gebeuren dat je op je eigen Vinse Weihnachtsmarkt Deutsch praat. In de lessen Nederlands ga je creatief schrijven en is veel aandacht voor verhalen en po√ęzie.

Bij elke taal werk je uit een lesboek als naslagwerk, maar we werken ook veel met (online) spellen en quizzen zoals Duolingo en Kahoot.

Op de Vinse is het mogelijk om een flexibel traject te volgen bij vakken, ook bij de Talen. Spreek jij bijvoorbeeld vanuit huis vloeiend Spaans of Engels, dan kun je meteen in de eerste klas aan de slag op een hoger niveau dan wel leerjaar en in de bovenbouw kun je je eindexamen voor deze taal vervroegd doen.

Annemei van Lankveld
Sectievoorzitter Taal