Kunstvakken

De Vinse kunstvakken

Je loopbaan op de Vinse zit vol met kunst en cultuur; dans, muziek, drama, beeldend en audiovisuele vormgeving wisselen elkaar af.
Typerend voor het Vinse kunstonderwijs is dat er veel ruimte is voor eigen inbreng en experiment en dat we dat ook van een leerling verwachten. Binnen de opdrachten is er veel creatieve vrijheid die bijdraagt aan de ontwikkeling van jouw persoonlijke stijl.

Kijk: https://www.npostart.nl/taarten-van-abel/30-01-2022/VPWON_1329047

In de eerste en de tweede ontdek je welke vakken jou het meest interesseren en krijg je alle basistechnieken onder de knie, door gewoon praktisch bezig te zijn. Aan het eind van het tweede jaar kies je zelf in welke kunstvakken je je verder gaat verdiepen. Je kan ook eindexamen doen in één, twee (of zelfs drie) kunstvakken.

Wij zijn erg benieuwd naar jouw kunstzinnige interesses en geven je alle ruimte om deze te ontwikkelen binnen de volgende vakken:

Drama: Bij drama vinden wij het belangrijk om de fantasie in leven te houden en het kind te blijven koesteren. Het heet niet voor niets toneelSPELEN! Op een spelende wijze geven wij het vak drama, zonder de diepte te verliezen.

Beeldend: Bij het vak beeldend leer je ideeën en concepten te bedenken en om te zetten naar een 2D of 3D werk. Je wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk te experimenteren met verschillende materialen en technieken en op deze manier uit je comfortzone te treden.

AV: Bij het vak Audio Visueel leer je alles (nou ja, veel…) over film, video, fotografie en grafisch vormgeven.

Muziek: Muziek maak je samen! Op de Vinse School vorm je – al vanaf de eerste – met schoolgenoten een band. De één begeleidt, meer op de voorgrond zingt de ander. Voor je het weet kan jij noten lezen en maak je muziek op ukelele, keyboard of drums. Vanaf de derde is muziek een (mogelijk) examenvak.
De Vinse muziekleerlingen op de 11e van de 11e 2021:
https://www.youtube.com/watch?v=Crwx1DBl7JU&list=LL&index=7

Dans: Bij Dans op de Vinse School maak je kennis met diverse soorten dans van over de hele wereld. Naast het leren van choreografieën maak je ook je eigen dans. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, of je nou veel of weinig danservaring hebt.

CKV: Bij het vak culturele en kunstzinnige vorming staat het ervaren en ontdekken van kunst en cultuur centraal, door actief deel te nemen aan culturele activiteiten.

Milou Broersen
Sectievoorzitter Kunst